5ο Πανελλήνιο Συνέδριο
Ερασιτεχνικής Αστρονομίας

Εκτύπωση Ωρίων Επικοινωνία

Η παρούσα σελίδα παρείχε χρήσιμες πληροφορίες προς τους επισκέπτες για τη συμμετοχή στο συνέδριο. Οι πληροφορίες αυτές παραμένουν για χρήση σε όποιον τυχόν θελήσει να ανατρέξει σε αυτές.

 

Τόπος Διεξαγωγής Συνεδρίου

Το συνέδριο θα λάβει χώρα στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών που βρίσκεται στην Πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου Πατρών, στο Ρίο. Διαθέτει parking και όμορφη θέα στη Γέφυρα Ρίο-Αντιρρίου.

 

Διαμονή Στην Πάτρα

Η διαμονή δεν περιλαμβάνεται στο αντίτιμο συμμετοχής στο συνέδριο. Για τη διευκόλυνσή σας έχουμε φτιάξει μια λίστα με όλα τα σημαντικά ξενοδοχεία της περιοχής οργανωμένα κατά περιοχή και κατηγορία. Επιπλέον, η οργανωτική επιτροπή προσπαθεί να πετύχει καλύτερες τιμές για τους συνέδρους σε κάποια από τα ξενοδοχεία. Για όσα ξενοδοχεία έχει επιτευχτεί καλύτερη τιμή θα αναγράφονται στη λίστα οι σχετικές πληροφορίες.

Λίστα Ξενοδοχείων Περιοχής Πατρών

Συμβουλές για την επιλογή διαμονής: Αν έρθετε με αυτοκίνητο σας προτείνουμε να επιλέξετε ένα ξενοδοχείο στην περιοχή του Ρίου καθώς τα περισσότερα διαθέτουν parking σε αντίθεση με πολλά ξενοδοχεία στο κέντρο της Πάτρας. Αν δεν έχετε αυτοκίνητο και θέλετε να προσέρχεστε με αστικό λεωφορείο, ίσως είναι καλύτερα να μείνετε στο κέντρο της Πάτρας καθώς τα ξενοδοχεία του Ρίου είναι κατά κύριο λόγο μακριά από τις στάσεις λεωφορείων. Αντίθετα, για πρόσβαση με ταξί από τα ξενοδοχεία του Ρίου η διαδρομή θα κοστίσει αρκετά φθηνότερα.

 

Πρόσβαση στην Πανεπιστημιούπολη με Αυτοκίνητο

Για να φτάσετε στην Πανεπιστημιούπολη Πατρών, στο Ρίο, ερχόμενοι από Αθήνα θα πρέπει να στρίψετε δεξιά αμέσως μετά τα διόδια του Ρίου και να ακολουθήσετε τις πινακίδες προς Πανεπιστήμιο Πατρών. Ερχόμενοι από τη Στερεά Ελλάδα μέσω της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου θα ακολουθήσετε πινακίδες για Νοσοκομείο Ρίου/Πανεπιστήμιο Πατρών. Από το κέντρο της Πάτρας θα κατευθυνθείτε προς Αθήνα και θα στρίψετε δεξιά στις πινακίδες για Νοσοκομείο Ρίου/Πανεπιστήμιο Πατρών. Ερχόμενοι από Πύργο θα πάρετε την τελευταία έξοδο για την Πάτρα και θα πάρετε τρεις διαδοχικές δεξιές στροφές στις τρεις πρώτες διασταυρώσεις που θα ακολουθήσετε.

 

Πρόσβαση στην Πανεπιστημιούπολη με Αστικό Λεωφορείο

Η Πανεπιστημιούπολη Πατρών εξυπηρετείται με τα λεωφορεία της γραμμής 6 του αστικού ΚΤΕΛ Πατρών. Η γραμμή 6 με κατεύθυνση το Πανεπιστήμιο ξεκινά από το κέντρο της Πάτρας στην οδό Ερμού και ακολουθεί την οδο Κορίνθου (μονόδρομος) και στη συνέχεια την οδό Πανεπιστημίου. Προσοχή το λεωφορείο να φέρει την επιγραφή "Πανεπιστήμιο". Τα εισιτήρια για το Πανεπιστήμιο (Β' ζώνη) είναι το Πορτοκαλί (κανονικό 1,10 ευρώ), το Κίτρινο (φοιτητικό 0,80 ευρώ) και το Καφέ (μαθητικό-πολυτέκνων 0,55 ευρώ). Η συχνότητα των λεωφορείων είναι ανά μισή ώρα. Τα δρομολόγια διαρκούν από τις 7:00 έως τις 22:00 και η διαδρομή κρατά περίπου μισή ώρα όμως προτείνεται να υπολογισθεί επιπλεόν χρόνος καθώς οι καθυστερήσεις δεν είναι σπάνιο φαινόμενο.

 

Ταξί

Ραδιοταξί στην Πάτρα μπορείτε να καλέσετε μέσω των τηλεφώνων 2610450000 ή 18300. Το Πανεπιστήμιο είναι στη ζώνη της διπλής ταρίφας.

Χάρτες

Χάρτης Πανεπιστημιούπολης με σημειωμένες τις εισόδους, τις στάσεις λεωφορείων και το συνεδριακό κέντρο

Χάρτης Πάτρας
Έκδοση 1 Έκδοση 2


Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Παρακάτω ακολουθούν μερικοί χρήσιμοι σύνδεσμοι με πληροφορίες, ειδήσεις και άλλα για την περιοχή της Πάτρας.

Δήμος Πατρέων
Κέντρο Πληροφόρησης Πάτρας
Δήμος Ρίου
Πανεπιστήμιο Πατρών
Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο
Πάτρα-Βικιπαίδεια
Πάτρα-Wikipedia
Νομαρχία Αχαΐας
Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος
Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου
Πάτρα - Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2006
PatraNews
GoWest
Ημερα News
MyPatra
Πατρινό Καρναβάλι